Skip to content
Ignis Plus
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

  • Byt a dům
  • Ekonomika
  • Láska
  • Nakupování
  • Služby
  • Vzdělání
  • Www
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

Jaké nástroje využít ke grilování

devene, 4.9.20202.5.2023


Grily se staly součástí mnoha českých domácností. Trend, který se k nám postupně ze západu dostal, se stává velmi oblíbeným a nejde už o takovou vědu jako dříve. Na internetu můžeme najít spousty návodů, jak grilovat steaky nebo třeba burgery, jak připravit skvělou grilovanou zeleninu, nebo si opéct k masu bylinkové bagetky.
Velmi důležitou částí je použití správných nástrojů, aby byl výsledek co nejlepší. Sehnat je můžete buďto přes internet, nebo v každém větším supermarketu.
grilování špízů.jpg
Co tedy budete potřebovat?
KLEŠTĚ NA OBRACENÍ MASA
Každý zkušený kuchař vám řekne, že pokud do masa během přípravy začnete píchat vidličkou (kromě receptů, které to vyloženě vyžadují), všechna šťáva vám z něj vyteče a na talíř vám poté přistane velmi suchá porce. Kleště jsou tedy základním prvkem, který ve vaší výbavě nesmí chybět.
grilování hamburgerů.jpg
ŠPACHTLE NA PODEBRÁNÍ
Ideálně tento nástroj využijete při pečení na kameni, pokud se vám maso začne mírně připékat. Špachtlička se mírně zahnutá, bude se vám s ní tedy dobře manipulovat. Použít ji můžete také při přípravě zeleniny.
MAŠLOVAČKA NA POTĚR
Mnoho receptů domácím kuchtíkům připomíná, že by se maso – ať už vepřové, nebo rybí – mělo potírat, ideálně máslem s bylinkami. Nezkoušejte ale k tomuto úkonu použít klasickou kuchyňskou mašlovačku. Její vlas se horkem rychle spálí. Mašlovačky určené na grilování mají vlákna ze žáruvzdorného materiálu a teplem se neseškvaří.
steaky na grilu.jpg
VPICHOVÝ TEPLOMĚR
Možná jde už o zbytečnou vymoženost, jste-li ale začátečníkem v přípravě steaků, určitě tento malý vynález využijete. K tomu, aby steak nebyl vysušený, potřebujete uvnitř adekvátní teplotu – ať už jej chcete krvavý (rare), středně propečený (medium), nebo zcela propečený (well-done). Každé stádium má svou teplotu, kterou je nutno dodržet – a tu ideálně určíte právě vpichovým teploměrem.
Mezi další nářadí patří například steakové příbory, které vám velmi usnadní následnou konzumaci.

4.4/5 - (11 votes)
Nakupování

Navigace pro příspěvek

Previous post
Next post

Related Posts

Nakupování

Pokažený počítač

9.5.20202.5.2023

Můžete mít sebe modernější „dělo“, jedna z milionu věciček, které jsou v jeho břiše ukryty prostě přestane fungovat. Nenaskočí nic, co by to mohlo zachránit a počítač odmítá spolupráci. Ti klidní se mu pokouší domluvit restartem, ale černý monitor je jim odpovědí. Ti méně klidní do něj bouchnou pěstí a…

Read More
Nakupování

Příčinou špatné erekce může být psychika

25.2.20222.5.2023

Samozřejmě je spousta příčin, proč může problém s erekcí u mužů nastat. Těchto příčin je opravdu nespočet, zaleží například na věku muže, na jeho životním stylu nebo například na momentálním zdravotním stavu, ve kterém právě je. Pro muže může být problém s erekcí docela silná rána na jeho sebevědomí, jelikož…

Read More
Nakupování

Kvalita pro každého

27.4.20182.5.2023

V dnešní době využíváme různé zdroje světla, aniž bychom si to mnohdy uvědomovali. Díky tomu, že si můžeme posvítit, kdy se nám jenom zachce, jsou naše životy podstatně jednodušší a příjemnější, o tom není dobré pochybovat. Vybírat si můžeme ze široké škály kvalitních světelných zdrojů, které toho mohou doopravdy hodně…

Read More

Nejnovější příspěvky

  • Bolavá krční páteř
  • O výhodách nástěnné tapisérie
  • Jakou máte kuchyni?
  • Matrace pro babičku
  • 6 věcí, které by turisté neměli dělat při návštěvě Londýna
©2025 Ignis Plus | WordPress Theme by SuperbThemes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.