Skip to content
Ignis Plus
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

  • Byt a dům
  • Ekonomika
  • Láska
  • Nakupování
  • Služby
  • Vzdělání
  • Www
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

Jaké nástroje využít ke grilování

devene, 4.9.20202.5.2023


Grily se staly součástí mnoha českých domácností. Trend, který se k nám postupně ze západu dostal, se stává velmi oblíbeným a nejde už o takovou vědu jako dříve. Na internetu můžeme najít spousty návodů, jak grilovat steaky nebo třeba burgery, jak připravit skvělou grilovanou zeleninu, nebo si opéct k masu bylinkové bagetky.
Velmi důležitou částí je použití správných nástrojů, aby byl výsledek co nejlepší. Sehnat je můžete buďto přes internet, nebo v každém větším supermarketu.
grilování špízů.jpg
Co tedy budete potřebovat?
KLEŠTĚ NA OBRACENÍ MASA
Každý zkušený kuchař vám řekne, že pokud do masa během přípravy začnete píchat vidličkou (kromě receptů, které to vyloženě vyžadují), všechna šťáva vám z něj vyteče a na talíř vám poté přistane velmi suchá porce. Kleště jsou tedy základním prvkem, který ve vaší výbavě nesmí chybět.
grilování hamburgerů.jpg
ŠPACHTLE NA PODEBRÁNÍ
Ideálně tento nástroj využijete při pečení na kameni, pokud se vám maso začne mírně připékat. Špachtlička se mírně zahnutá, bude se vám s ní tedy dobře manipulovat. Použít ji můžete také při přípravě zeleniny.
MAŠLOVAČKA NA POTĚR
Mnoho receptů domácím kuchtíkům připomíná, že by se maso – ať už vepřové, nebo rybí – mělo potírat, ideálně máslem s bylinkami. Nezkoušejte ale k tomuto úkonu použít klasickou kuchyňskou mašlovačku. Její vlas se horkem rychle spálí. Mašlovačky určené na grilování mají vlákna ze žáruvzdorného materiálu a teplem se neseškvaří.
steaky na grilu.jpg
VPICHOVÝ TEPLOMĚR
Možná jde už o zbytečnou vymoženost, jste-li ale začátečníkem v přípravě steaků, určitě tento malý vynález využijete. K tomu, aby steak nebyl vysušený, potřebujete uvnitř adekvátní teplotu – ať už jej chcete krvavý (rare), středně propečený (medium), nebo zcela propečený (well-done). Každé stádium má svou teplotu, kterou je nutno dodržet – a tu ideálně určíte právě vpichovým teploměrem.
Mezi další nářadí patří například steakové příbory, které vám velmi usnadní následnou konzumaci.

4.4/5 - (11 votes)
Nakupování

Navigace pro příspěvek

Previous post
Next post

Related Posts

Nakupování

O výhodách nástěnné tapisérie

18.10.2025

Ručně tkané tapisérie se mohou stát vhodným dárkem pro řadu příležitostí. Lze je předávat jako svatební či zásnubní dar, můžete jimi obdarovat oslavence při příležitosti kulatých narozenin a tyto výrobky se mohou také objevit pod vánočním stromkem. Některé kousky mohou být skutečně velmi působivé, pochopitelně záleží nejen na kvalitě provedení…

Read More
Nakupování

Zázrak nejen na klouby?

29.4.20222.5.2023

Všichni známe neustále omílané reklamy na jeden z nejznámějších potravinový doplňků – kolagenu. Z reklam nám je neustále opakováno, jak je účinný, že nás zbaví bolesti kloubů, které jsou každý den neustále namáhány. Opravdu jsou kolagenové účinky tak zázračné, jak se říká? Co je kolagen? Kolagen je ve vodě nerozpustná…

Read More
Nakupování

Matrace pro babičku

26.7.2025

Nikdo nemládne, i když by si to každý přál. Říká se, že třeba někdy bude existovat nějaký prášek, který vám zaručí opravdu věčné mládí. Samozřejmě, že ale to nefunguje a upřímně se přiznám, že vůbec tomu nevěřím, že bude někdy existovat nějaký prášek nebo nějaká metoda, která nás bude omlazovat…

Read More

Nejnovější příspěvky

  • Bolavá krční páteř
  • O výhodách nástěnné tapisérie
  • Jakou máte kuchyni?
  • Matrace pro babičku
  • 6 věcí, které by turisté neměli dělat při návštěvě Londýna
©2025 Ignis Plus | WordPress Theme by SuperbThemes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.