Skip to content
Ignis Plus
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

  • Byt a dům
  • Ekonomika
  • Láska
  • Nakupování
  • Služby
  • Vzdělání
  • Www
Ignis Plus

Na našem webu usilujeme o to, aby vám tento co nejvíce dal, aby pro vás byl přínosem. A jsme rádi za každého návštěvníka, který odsud odchází spokojen.

Jaké nástroje využít ke grilování

devene, 4.9.20202.5.2023


Grily se staly součástí mnoha českých domácností. Trend, který se k nám postupně ze západu dostal, se stává velmi oblíbeným a nejde už o takovou vědu jako dříve. Na internetu můžeme najít spousty návodů, jak grilovat steaky nebo třeba burgery, jak připravit skvělou grilovanou zeleninu, nebo si opéct k masu bylinkové bagetky.
Velmi důležitou částí je použití správných nástrojů, aby byl výsledek co nejlepší. Sehnat je můžete buďto přes internet, nebo v každém větším supermarketu.
grilování špízů.jpg
Co tedy budete potřebovat?
KLEŠTĚ NA OBRACENÍ MASA
Každý zkušený kuchař vám řekne, že pokud do masa během přípravy začnete píchat vidličkou (kromě receptů, které to vyloženě vyžadují), všechna šťáva vám z něj vyteče a na talíř vám poté přistane velmi suchá porce. Kleště jsou tedy základním prvkem, který ve vaší výbavě nesmí chybět.
grilování hamburgerů.jpg
ŠPACHTLE NA PODEBRÁNÍ
Ideálně tento nástroj využijete při pečení na kameni, pokud se vám maso začne mírně připékat. Špachtlička se mírně zahnutá, bude se vám s ní tedy dobře manipulovat. Použít ji můžete také při přípravě zeleniny.
MAŠLOVAČKA NA POTĚR
Mnoho receptů domácím kuchtíkům připomíná, že by se maso – ať už vepřové, nebo rybí – mělo potírat, ideálně máslem s bylinkami. Nezkoušejte ale k tomuto úkonu použít klasickou kuchyňskou mašlovačku. Její vlas se horkem rychle spálí. Mašlovačky určené na grilování mají vlákna ze žáruvzdorného materiálu a teplem se neseškvaří.
steaky na grilu.jpg
VPICHOVÝ TEPLOMĚR
Možná jde už o zbytečnou vymoženost, jste-li ale začátečníkem v přípravě steaků, určitě tento malý vynález využijete. K tomu, aby steak nebyl vysušený, potřebujete uvnitř adekvátní teplotu – ať už jej chcete krvavý (rare), středně propečený (medium), nebo zcela propečený (well-done). Každé stádium má svou teplotu, kterou je nutno dodržet – a tu ideálně určíte právě vpichovým teploměrem.
Mezi další nářadí patří například steakové příbory, které vám velmi usnadní následnou konzumaci.

3.7/5 - (4 votes)
Nakupování

Navigace pro příspěvek

Previous post
Next post

Related Posts

Nakupování

Uzavíratelné sáčky – pomocník nejen v kuchyni!

16.1.20222.5.2023

V každé domácnosti je kuchyň nepostradatelným prostorem. Správná žena se ji snaží udržet neustále čistou a uklizenou, ale po jednom vaření to může vypadat jako po výbuchu, hlavně co se prostoru s kořením týče. Bylinky rozsypané, sůl a pepř pomíchané a vše je upatlané žlutým kari – noční můra pro…

Read More
Nakupování

Je nakupování po internetu lepší než v klasických obchodech?

6.8.20192.5.2023

V současnosti, kdy internet má prakticky každý vlastník mobilního telefonu, je možnost pořizování si věcí skrze toto médium velice jednoduché a hlavně dostupné. Dokonce nemusíte za připojení ani nic platit. Stačí jen, abyste se pohybovali v oblasti, kde je nekódovaný signál Wi-Fi a máte vystaráno. Stisknutím jednoho dvou tlačítek se…

Read More
Nakupování

Skleníky z polykarbonátu nahrazují sklo

9.11.2024

Skleník je v mnoha zahradách nepostradatelný pomocník. Bez skleníků se vám jen s obtížemi podaří vypěstovat rajčata, okurky a papriky a některé další druhy zeleniny nebo okrasných rostlin. Skleníkového efektu se také využívá v zimních zahradách a dokonce i na balkonech, kde se objevuje čím dál častěji tvrzené sklo. Historie…

Read More

Nejnovější příspěvky

  • Krásný gobelín
  • Stěhování bez výtahu
  • Pro kvalitní šaty k nám
  • Základ racionálního jídelníčku
  • Oživte dýněmi zádumčivé podzimní dny
©2025 Ignis Plus | WordPress Theme by SuperbThemes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.